BAHARIN GELİŞİYLE YENİ BAŞLANGIÇLAR: KENDİNİZİ İYİ HİSSETTİRECEK 7 İPUCU

bahar aktiviteleri pop corner
Bahar mevsiminin verdiği huzur her zaman başkadır ve pek çok insan bu mevsimin gelişi ile birlikte kendini tazelenmiş hisseder. Etrafın yeşermeye ve havaların ısınmaya başladığı bahar mevsiminde yeni başlangıçlar yapmak ruhen ve fiziken arınmanızı sağlayacaktır. Bu mevsimi iyi değerlendirmek için hayatınızda küçük değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin, teknoloji ve yaşam ürünleri satın alarak yeni bir mevsime eksiksiz olarak girebilirsiniz. Güneş gözlükleri ise tarzınızı tamamlayacak ilk parçalardan biri olacaktır. Hem yetişkinlere hem de çocuklara özel olan güneş gözlükleri sizi tarz sahibi gösterirken bir yandan da gözlerinizi güneşin zararlı etkilerine karşı koruyacaktır. Buna benzer ve işinize yarayacak diğer pozitif öneriler şunlardır:

1. KISA YÜRÜYÜŞLER YAPIN

Kış mevsimi boyunca soğuk nedeniyle kapalı alanda geçirilen vakit oldukça fazladır. Baharın gelişi ile birlikte bunları telafi etmek için açık havada kısa süreli yürüyüşler yapabilirsiniz. Kendinizle baş başa kalmanızı sağlayacak olan bu yürüyüşler doğa ile buluşabileceğiniz bir ortamda olduğunda sizi ekstra rahatlatacaktır. Yürüyüş temponuzu ve yaptığınız egzersizleri zamanla artırabilirsiniz.

2. OLUMSUZ DÜŞÜNCELERDEN KAÇININ

Baharın gelişi ile yakaladığınız enerjiyi olumsuz düşüncelerle azaltmayın. Kendinize güvenmeniz ve güçlü yönlerinizi keşfetmeniz sizi her zaman bir adım önde tutacaktır. Kendinizle ilgili düşündüğünüz olumsuz düşünceler yerine pozitif olmaya odaklanmalısınız. Özellikle sizin için önemli olan şeyleri gerçekleştirdiğinizde olumlu düşüncelerinizin sayısı zamanla daha da artacaktır.

3. POZİTİF ENERJİ VEREN İNSANLARLA VAKİT GEÇİRİN

Özgüveninizi ve mutluluk hormonunuzu artırmak için sizi pozitif etkileyen insanlarla vakit geçirmelisiniz. Güneşli bahar günlerinde sevdiklerinizle içeceğiniz bir fincan kahve ve yapacağınız sohbet sizi fazlasıyla mutlu edecektir. Bu tür ortamlarda vakit geçirmeniz kendinize olan güveninizin de artmasını sağlayacaktır. Tam aksine size değer vermeyen insanlarla aynı ortamda bulunmanız benlik saygınızın azalmasına yol açacaktır.

4. MUTLULUĞUN BULAŞICILIĞINDAN YARARLANIN

Mutluluk, esnemek gibi bulaşıcıdır. Bu nedenle yakın çevrenizdeki kişiler mutlu olduğunda siz de otomatik olarak gülümsemeye başlarsınız. Herkes kendi mutluluğunu artırmak için etrafındakilerin de mutlu olmasına katkıda bulunabilir. Örneğin, bir sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olmak ya da arkadaşa küçük bir hediye almak her iki tarafın da mutlu olmasını sağlayacaktır.

5. KENDİNİZE KÜÇÜK HEDİYELER ALIN

Hediyenin genellikle sevilen kişilere alındığı düşünülse de kendinize hediye almak da yeni bir mutluluk sebebi haline gelecektir. Almayı çok istediğiniz bir eşyayı kendinize sipariş edebilirsiniz. Özellikle konforunuzu yüksek tutacak ve sizi stil sahibi gösterecek Bensimon ayakkabı modellerinden birini kendinize alabilirsiniz. El işçiliği ağırlıklı olan ve birinci sınıf malzemeler kullanılarak üretilen ayakkabıları dilerseniz sevdiklerinize de alabilir, çift olarak da kullanabilirsiniz. Yetişkinlere ve çocuklara özel geniş model seçenekleri mevcuttur.

6. MEDİTASYON YAPIN

Meditasyonun tazeleyici özelliği vardır ve özellikle doğada yenilenmenin hakim olduğu bahar döneminde son derece faydalı olacaktır. Günün geri kalan vaktinde enerjinizin düşmesine engel olan meditasyon uygulamalarını internetten açacağınız bir video ile takip edebilirsiniz. Aldığınız yüksek enerji ile günlük yaşantınızda değiştirmek istediklerinize de ekstra vakit bulabilirsiniz.

7. HAYAL ETMEKTEN VAZGEÇMEYİN

İnsanları ayakta tutan güçlerden biri hayal etmektir. Günümüzde kullanılan yazılımlar, cihazlar, ürünler zamanında hepsi birer hayal ürünüdür ve şimdi tamamı gerçeği dönüşmüştür. Hayal etmeyi bırakmak yaşamı bırakmak olarak değerlendirilir. Kendinize yeni hayaller kurarak bunların gerçek olması için çaba sarf edebilirsiniz. Özellikle insanın içine daha fazla enerji veren bahar ayları bu tür hayalleri kurmak için ideal bir dönemidir. İlerleyen zamanlarda bu hayalleri yaşamak için adım atmaya başlayabilirsiniz.