DOLABINIZDA GÖZLÜKLERE ÖZEL BİR YER AÇIN: GÖZLÜK KREASYONU NASIL OLUŞTURULUR?

Güneş gözlükleri yalnızca aksesuar olarak düşünülse de aslında göz sağlığı açısından önemli bir ihtiyaçtır. Erken yaşlardan itibaren güneş gözlüğü kullanılan gözlerin güneşten olumsuz etkilenme olasılığı oldukça düşüktür. İstenen korumanın sağlanabilmesi için gözlüğün kaliteli ve güvenilir markalardan, göz ve yüze tam uyumlu şekilde seçilmesi gerekir. Aksi halde kalitesiz bir gözlük gözünüzün daha fazla bozulmasına sebep olabilir. Gözlüğünüz gözünüzü tam kapatmadığında ya da küçük olduğunda benzer olumsuz etki yine ortaya çıkacaktır. Bu tür istenmeyen durumları yaşamamak için gözlük seçiminde nelere dikkat edilmeli sorusuna yanıt aramalısınız. Böylece kendiniz ya da sevdikleriniz için aldığınız güneş gözlüğü daha fonksiyonel ve estetik olacaktır.

Doğru Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

1. Yüz Şekli

Güneş gözlüğü seçerken yüz tipine uygun modellere bakmak gerekir. Yüz hatlarının sert olduğu kare tipi yüzlerde yuvarlak ve kedi gözü gözlükler uygundur. Yaygın görülen üçgen tip alın kısmı dar ve çene kısmı geniş olan yüzlerde kedi gözü ve pilot modeller daha hoş duracaktır. Elmas tipi olarak tabir edilen yüz şekillerinde ise desenli ve düşük saplı modeller doğru tercihtir.

2. Renk

Güneş gözlükleri kombinlerin tamamlayıcı aksesuarlarından biridir. Bu nedenle renk seçimine dikkat ederek gözlüğünüzü kombinlerinizle uyumlu şekilde kullanabilirsiniz. Önceden yalnızca siyah ve kahverengi gibi renk seçenekleri varken günümüz trendlerinde sarı, mavi, pembe, kırmızı, turuncu gibi canlı renkler de mevcuttur. Aradığınız her renkte güneş gözlüğü bulmanız mümkündür. Daha kullanışlı olması açısından bej gibi nude tonlara öncelik verebilirsiniz.

3. Gözlük Ölçüsü

Gözlük çerçevesi ve ölçüsü gözlüğü taktığınız zamanki konforunuz açısından önemlidir. Doğru ölçüyü bulmak için sap uzunluğu, burun aralığı ve cam ölçüsünü dikkate almalısınız. Gerçek hesaplama işlemini cetvel ya da kumpas ile yapabilirsiniz. Yetişkinler için hesaplanan standart ortalamaya göre kasa ölçüleri 135 mm ile 140 mm arasında olmalıdır. Sap uzunluğu ise 140 ile 145 mm civarında hesaplanır.

4. Malzeme

Güneş gözlüğü üretimlerinde metal, plastik, cam, kemik, asetat gibi farklı malzemeler kullanılır. Plastik veya asetat malzeme değişik renklerdeki gözlükler için tercih edilir. Cam rengi diğer önemli noktalardan biri olup yazın koyu renkli camlar, ışığın az olduğu diğer mevsimlerde ise açık renk cam malzemeler kullanılabilir.

5. Stil

Gözlüğü uzun süre severek kullanabilmek için stilinize uygun seçimler yapmalısınız. Retro, vintage ya da bohem tarzınız varsa yıllardır modası hiç geçmeyen yuvarlak gözlükleri seçebilirsiniz. Modern ve klasik giyimden hoşlanıyorsanız sade forma sahip siyah ya da kahverengi gözlükler sizin için uygun olacaktır. Gözlüğünüzün kombinlerinizle uyumlu olabilmesi için gardırobunuzda bulunan renk yoğunluğuna göre karar verebilirsiniz. Yüzünüze ve stilinize uygun gözlükler sizi olduğunuzdan daha şık gösterecektir.

6. Kalite

Kullanıcıların yaş aralığı fark etmeksizin tüm güneş gözlüğü çeşitleri için hiçbir zaman kaliteden taviz vermemelisiniz. Geniş kitlelere hitap eden İzipizi gözlükler görünüm ve kalite olarak size aradığınızı sunacaktır. Bebek, çocuk ve yetişkinlere özel hazırlanan koleksiyonlarda sayısız model bulabilirsiniz. Pop Corner mağazasından rahatça ulaşabileceğiniz birinci sınıf kalitedeki gözlükleri uzun yıllar boyunca kullanabilir, online mağazadan indirimli fiyatlar ile sipariş verebilirsiniz.