EKRAN GÖZLÜKLERİ NEDİR, MAVİ IŞIK KORUMALI GÖZLÜKLER İŞE YARIYOR MU?

Telefon için ücretsiz fotoğraflarTeknolojinin gelişmesi ile birlikte ekran başında geçen süre daha uzun hale gelmiştir. Göz sağlığını koruyabilmek için bu duruma karşı önlem almak ve ekran gözlükleri kullanmak gerekir. Gözün bozulmasına ve yorulmasına neden olan durum doğrudan göze gelen mavi ışıklardır. Bu nedenle kullanılacak gözlükler mavi ışık korumalı gözlük olarak da bilinir. Yüksek oranda mavi ışık veren cihazların bu ışığını kırmak için gözlük camları özel olarak yapılır. Hem çocuklar hem de yetişkinlere özel tasarımlar mevcuttur. Özellikle İzipizi çocuk ekran gözlükleri sağlıklı, şık ve konforlu olmasıyla dikkat çeker. Bu gözlükler sayesinde ekran karşısında geçirilen vakit daha verimli hale gelir. Gözlükten yüksek performans alabilmek adına seçimi kaliteli ve güvenilir markalardan yapmak önemlidir.

Mavi Işık Korumalı Gözlük Ne İşe Yarar?

Standart gözlükler ile kıyaslandığında mavi ışık korumalı gözlük camları özel filtrelere sahiptir. Özel modellerle zenginleştirilen gözlükler, gözleri mavi ışığın retina üzerindeki etkilerine karşı korur. Bununla birlikte bu gözlükler tıbbı cihaz olarak geçmez ve aksesuar olarak kullanılır. Günün büyük bir kısmını ekran karşısında geçirenlerin gözlerini korumaları için ekran gözlüğü kullanmalarına ihtiyaç vardır. 

Dijital göz yorgunluğu çağımızın en büyük problemlerinden biri olup buna karşı önlem almak gerekir. Cihazların ekran kısmında bulunan led lambalar bir süre sonra gözün yorulmasına neden olur. İzipizi ekran gözlükleri ile bu yorgunluğu minimum seviyeye indirmek ve daha sağlıklı gözlere sahip olmak mümkündür.

Ekran Gözlükleri Gözleri Nasıl Korur?

Günümüzde kullanılan aydınlatma teknolojilerinin büyük bir bölümü led ışık üzerine kuruludur. Bu nedenle mavi ışık korumalı gözlük kullanmak ihtiyaç haline gelmiştir. Bu gözlükler hem teknolojik cihazlardan gelen ışığa karşı hem de güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlar. Yüksek verim alabilmek için gözlüğü, ekran başında geçirilen tüm süre boyunca kullanmak gerekir. 

Gözlükler isteğe göre numaralı ya da numarasız olarak yapılabilir. Doğrudan koruyucu özelliğinden faydalanmak için de kullanılabilir. Dijital ekranların karşısında geçirilen vakit her gün biraz daha arttığından bunun getirdiği zararları minimuma indirmek için ekran gözlüklerinin kullanımı çocuklara ve yetişkinlere tavsiye edilir.

Mavi Işık Korumalı Gözlükleri Satın Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Düzenli olarak tablet, telefon ve bilgisayar kullanan, üstelik gece kullanımı daha fazla olan kişiler için ekran gözlükleri önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu tür gözlükleri alırken camın filtreleme gücüne bakmak gerekir. Bunu anlayabilmenin en iyi yollarından biri gözlüğü güvenilir ve bilinen markalardan tercih etmektir. Katarakt gibi göz problemleri yaşayan ya da yakınlarda göz ameliyatı olan kişiler doktor önerisiyle bu gözlükleri seçmelidir. Bazı kişilerde gözlük camlarına ekstra filtre eklemesi yapılmaktadır. Gözlüğün cam özelliği göz sağlığı için önemli olup model seçiminde daha rahat davranılabilir.

Mavi Işık Korumalı Gözlük Modelleri Nelerdir?

Ekran gözlükleri satın almak istediğinizde sayısız model seçeneği vardır. Özellikle çocuklara, kadınlara ve erkeklere özel mavi ışık korumalı gözlük modelleri bulunan İzipizi geniş model yelpazesine sahiptir. En çok tercih edilen modeller ve renkler arasında yuvarlak cam kesimli gözlükler yer alır. Her yüz tipine uyum sağlayan bu gözlükler kırmızı, bej, yeşil, siyah, mavi, turuncu, bordo, pembe gibi renk seçeneklerine sahiptir. İsteyenler için çok renkli modeller de mevcuttur. İş için ya da keyfi fark etmeksizin her yerde kullanılabilecek gözlüklerde koleksiyonlar daima geniş tutulur. Bu sayede tercihe ve stile uygun gözlükler bulmak tahmin edilenden daha kolay olacaktır.