Ev Dekorasyonu Yaparken Önem Verilmesi Gerekenler

Dekorasyon, bir evi yansıtan en önemli unsur iken yaşam alanları ise kişiyi yansıtan elementlerden biridir. Bohem ev dekorasyonu, minimalist ev dekorasyonu, modern ev dekorasyonu ve zen stiline sahip ev dekorasyonu gibi çeşitli seçenekler sunan dekorasyon fikirleri; kişinin benliği ve tarzı ölçütünde seçilerek yaşam alanlarına uygulanabilir.

İster ilk ister beşinci evinizi dekore ediyor olun; ister avangart ister sade bir ev dekorasyonunu benimsemiş olun; evinizi oluşturacak harika tasarımlar, ayrıntılarda saklıdır. İçeriğimizin devamında, ev dekorasyonu için bilmeniz gereken önemli ayrıntılara, sizler için yer verdik.

1. Birbirini Tamamlamayan Ayrıntılara Evinizde Yer Vermeyin

Eviniz hangi dekorasyon tarzını yansıtıyor olursa olsun, birbiri ile bağdaşmayan parçalar her zaman göz yorucu olacaktır. Farklı renklere ve tarzlara ait olsa da bir arada estetik ve bütünleşen bir görünüm yaratmak, ev dekorasyonunun temel kurallarından biridir.

Bütünleyici ev dekorasyonu, aynı renk ve stile sahip eşyalar kullanmaktan ziyade, bir arada bir tarzı yansıtabilen eşyalara yaşam alanında yer vermekten geçer. Ördek başı yeşili bir koltuk ve kiremit rengi bir halı, farklı ortamlarda birbirinden çok ayrı parçalar olarak var olsa da doğru aksesuarlar ve kombinler ile estetik ve uyumlu bir tarz yakalayabilir.

2. Doğru Aksesuar Seçimine Önem Verin

Aksesuarlar, evin büyük eşyaları arasında köprü oluşturan tamamlayıcı materyallerdir. Bir önceki maddede söylediğimiz gibi bir aksesuarlar, iki farklı tarzı birbirine uyumlu hale getirebilen unsurlardır.

Evinizin enerjisini ve ambiyansını yönetebilecek olan aksesuar seçimleriniz, zevk ve tercihinize göre büyük veya küçük şekilde yaşam alanlarınızda yerini alabilir. Büyük yapraklı bitkiler, küçük cam önü kaktüsleri, kokulu mumlar, sehpanızın üzerinde konumlanacak vazolar ve daha birçok detay, evinizin aurasını başka bir boyuta taşımak için yeterli olacaktır.

3. Dağınıklığı Önleyin

Eşyalarınızın maksimalist ev düzenine uygun olması, göz yorucu ve dağınık bir görünüm oluşturacağı anlamına gelmez. Ünlü bir ev dekorasyonu tasarımcısı, "Benim için 'az çoktur' minimalizmden çok küratörlükle ilgilidir." diyor ve ekliyor: “Dekor seçimleriyle bir alanı iyileştirmeye daha fazla niyet ettiğinizde, anlamı olan, otantik hissettiren ve eski trendleri geride bırakan alanlar elde edersiniz." Bu nedenle, dağınık olmayan ve soft bir görünüm oluşturmak için fazla eşyaya ihtiyacınız yok. Bunun yerine, evinizin tarzına uyum sağlayacağını düşündüğünüz ve hoşunuza giden eşyalar için evinizde yer açmaya odaklanabilirsiniz.

4. Tavanınızı Süsleyin

Ev dekorasyonundaki en büyük yanılgılardan biri, tasarlanan alanda yalnızca duvarlar ve zemine dikkat etmektir. Evinizin tasarımı ve tarzı göz önünde bulunduruluğunda, son bir dokunuş olarak tavanınızın da gerekli ilgi ve özeni hak ettiğini göreceksiniz.

Tavanlarınız için çeşitli aydınlatma ve görselleri içeren asma tavan uygulamasından yararlanabilir veya gözünüze hoş görünen ve duvarlarınızla gereken uyumu yakalayacak bir duvar kağıdı ile tavanınızı renklendirebilirsiniz. Bunun yanında, çok tercih edilmemek ile birlikte tavan aynaları da evinizi daha geniş ve şık göstermek için iyi bir seçenek olabilir.

5. Farklı Dokuları Birbiri ile Kombinleyin

Renkleri kombinlemek ve renklerle oynamak, görsel ilgi katmanını geliştirmenin belirgin bir yoludur. Bununla birlikte, rengin yanında doku ile oynamak da son derece iyi sonuçlar doğurabilir. Zen stili ev dekorasyonunun da temelini oluşturan farklı dokuları bir araya getirme çalışması; mobilyalarınızın ön plana çıkmasını sağlayabilir.

Farklı dokuları bir araya getirmek için örgü battaniyeler, kadife yastıklar, seramik tabaklar ve vazolardan yararlanabilir, bu katmanlar sayesinde evinizi daha dinamik ve derin bir hale getirebilirsiniz.

6. Doğal Işıktan Daha Fazla Yararlanın

Doğal ışık, evinizi daha aydınlık göstermenin yanı sıra, evinizin enerjisini de pozitif yönde artırabilir. Dekore edeceğiniz alan çok fazla gün ışığı alıyorsa şanslısınız demektir ancak gün ışığı almayan evlerinize gelen doğal ışık miktarını artırmanın da bazı püf noktaları olmaktadır.

Pencerelerinizin önünde bulunan dal, çalı vb. gün ışığını engelleyen unsurları ortadan kaldırarak doğal ışık miktarını artırabilirsiniz. Bunun yanında, camlarınızı temiz tutmak da evinize giren ışığın kalitesinin artmasına yol açacaktır.

7. Yükseklikle Oynayın

Evinizde bulunan tabloları, mobilyaları ve diğer dekor unsurlarını yerleştirirken, onları farklı yüksekliklerde konumlandırmanız, farklı ve tarz bir görünüm yakalamanızı sağlayabilir.

Farklı şekillere, boyutlara ve yüksekliğe sahip öğelerin bir arada kullanımı; alana derinlik, hareket ve boyut kazandırmada etkilidir.

8. Eve Giriş Alanını, Etkileyici Kılın

Evinize attığınız ilk adımda sizi karşılayan görüntü, evinizin enerjisinin sizin enerjiniz ile buluştuğu noktadır. Giriş holünün şık ve net bir görünüme sahip olması, enerji akışını kolaylaştırarak, sizi evinizin aurasına hazırlayacaktır.

Bu noktada yararlanabileceğiniz bazı objeler; anahtarlarınız için bir kase ve evden çıkmadan önce kendinizi kontrol etmek için kullanabileceğiniz, aynı zamanda alana derinlik katabilecek bir ayna tercihi olabilir. Bu alanda kullanacağınız hoşunuza giden bir oda kokusu, eviniz ile bağdaşarak evinize karşı aidiyet hissi kazanmanız konusunda size oldukça yardımcı olacaktır.

Bahsettiğimiz ipuçları ile hayatınızın büyük bir bölümünü geçirdiğiniz evlerinizi daha yaşanılası ve tarz hale getirebilirsiniz. Ev dekorasyonu ile ilgi diğer ürün ve detaylar için Pop Corner Ev Dekorasyonu bölümünü ziyaret edebilirsiniz.