KIŞ TATİLİNE GİDENLERE 9 HARİKA TAVSİYE!

kış tatili
Tatile eksiksiz olarak gitmeniz orada geçireceğiniz vakti daha konforlu hale getirecektir. Özellikle kış tatillerinde hava koşulları biraz daha çetin olduğundan ekstra temkinli olmanızda fayda vardır. Kış tatillerinde akla ilk olarak kayak geldiğinden yanınıza alacağınız eşyalar bunun için uygun olmalıdır. Aksi halde üşütüp hasta olma ve tatilinizi erken bitirme olasılığınız yüksektir. Bunu önlemek adına kış tatili için yanınıza almanız gerekenler şunlardır:

1. Yedek Ayakkabı Götürün

Beklemediğiniz bir durumda işinize yarayacak olan yedek ayakkabı ayak konforunuzu her zaman korumanızı sağlar. Kış mevsiminde kardan dolayı ayaklarınız ve ayakkabınız ıslanabilir. Bunu önlemek adına su geçirmez, iç kısmı yünlü botları tercih edebilirsiniz.

2. Gideceğiniz Yeri Önceden Araştırın

Kış tatilinde yolun kapanması, havanın soğuması, yoğun kar yağışı gibi beklenmedik durumlar yaşanma olasılığı yüksektir. Bu tür risklere karşı gideceğiniz yeri mutlaka önceden araştırmalısınız. Kalacağınız otelden ulaşıma kadar her bir detayı erkenden öğrenmeniz olumsuz durumlar yaşama olasılığınızı en aza indirecek, tatilinizi güvenle geçirmenizi sağlayacaktır.

3. Yanınıza Kalın Kıyafetler Alın

Kış sporları ve kayak için bir tatil planı yaptıysanız sizi soğuk havalardan koruyacak kıyafetlere ihtiyacınız olacaktır. Hatta çantanızda en çok işinize yarayacak kıyafetlerin yedeklerini de bulundurmalısınız. İçi polarlı ve kapüşonlu sweatshirt en iyi kurtarıcınız olacaktır. Alternatif olarak eşofman takımı da bulundurmalısınız. Kalın yünlü çoraplar almanız, ayaklarınızın her zaman sıcak kalmasını sağlayacaktır.

4. Gözlük Almayı İhmal Etmeyin

En sık kullanılan aksesuarlardan biri olan gözlüklerin genellikle yazın kullanılacağı düşünülür. Ancak kışın kar sezonunda ışık yansıması fazla olacağından göz sağlığınızı korumak için gözlüklere ihtiyacınız olacaktır. Standart güneş gözlüğüne ek olarak kayak sporu sırasında kayak gözlüğü de kullanmanız gerekecektir. İzipizi kayak gözlüğü çeşitlerinden birini tercih ederseniz hem göz sağlığınızı koruyabilir hem de dikkat çekici bir tarz yakalayabilirsiniz. Kayak gözlüklerini seçerken kafa bandı, çerçeve tasarımı, UV koruması ve beden gibi özelliklere dikkat edebilirsiniz.

5. İlkyardım Malzemeniz Olsun

Tatil sırasında yaşayacağınız baş ağrısı, mide bulantısı, halsizlik gibi durumlar için yanınızda mutlaka ihtiyaç duyabileceğiniz ilaçlar olmalıdır. Gün içinde enerjinizin yüksek olması adına çantanızda vitaminlere de yer verebilirsiniz. Özellikle tatil için başka bir ülkeye gidiyorsanız orada bu tür malzemeleri bulmanız biraz daha zor olacaktır.

6. Çantada Alışverişlere Yer Açın

Tatile giderken bavulunuzu ağzına kadar doldurmanız gideceğiniz yerde alacağınız eşyaları nereye koyacağınızı bilememenize neden olur. Bu nedenle tatile minimum ve yalnızca işinize yarayacak parçalarla gitmeniz gerekir. Böylece tatilden hatıra olarak aldığınız parçaları rahatça taşıyabilir, hatta ekstradan sevdiklerinize hediyeler de getirebilirsiniz.

7. Sırt Çantası Kullanın

Tatile giderken ve gezerken eşyalarınızın elinize yük olmaması adına sırt çantaları kullanmanız daha pratik olacaktır. Özellikle kaliteli ve kullanışlı olan Wouf sırt çantası modelleri farklı boyutlardaki bölmeleri ve özgün tasarımı ile tatil için hoş bir detay olacaktır.

8. Hava Durumuna Bakın

Kış tatillerinde hava durumu değişkenlik gösterip size sürpriz yapabilir. Yağışlı hava olasılığı yüksek olduğundan çantanızda mutlaka bir adet Trixie şemsiye bulunmalıdır. Çocuklara özel tasarımların bulunması onları hem hava yağışından koruyacak hem de daha eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacaktır. Çocukların tarzına en uygun modellere online mağazadan ulaşabilirsiniz.

9. Nemlendirici Krem Alın

Soğuk havanın ve hava değişiminin etkisiyle cildinizde kuruluk olacaktır. Bunu önlemek ve cildinizi korumak adına yanınıza yüz nemlendirici ve dudak kremi almalısınız. Bunları sürekli taşımak için Wouf bel çantası kullanabilir ve ihtiyaç duyduğunuz her an koruyucu kremlere kolayca ulaşabilirsiniz.