Mutlaka Denemeniz Gereken Vegan Makyaj Ürünleri

Makyaj, hemen her kadının vazgeçilmezi olan bir aktivitedir. Makyaj yapan her kişi nasıl makyaj malzemesi seçiminde; cilt rengine ve cilt tipine uygun seçimler yapmalıysa; ürünün hazırlanma aşaması ve içeriği ile ilgili de aynı hassasiyeti göstermelidir. Hayvansal bir unsur içermeyen vegan makyaj malzemesi ürünleri, bu düşüncede olan kişiler için biçilmiş kaftandır.

Son 5 yıl içerisinde gördüğü ilginin %175 artış gösterdiği vegan makyaj malzemesi markaları, kullanıcısı için özel içerikli bir kalite gösterme konusunda üretime devam etmektedir. Peki vegan makyaj ürünleri nedir ve nasıl üretilir?

Vegan Makyaj Ürünü Nedir?

Vegan makyaj malzemeleri, hayvansal kökenli malzemeler kullanılmadan üretilen ürünlerdir. Vegan makyaj ürünlerinin içeriğinde bal, balmumu, lanolin, kollajen elastin vb. geleneksel hayvansal malzemeler, bitkilerden veya minerallerden elde edilen malzemelerle değiştirilir. Vegan makyaj malzemeleri %100 doğal, organik olduğu anlamına gelmez ve alerjik reaksiyon açısından diğer makyaj ürünlerinden farklı bir garanti sunmaz.

Kozmetik sektörünün niş bir alanı olarak kabul edilen vegan makyaj ürünleri, inanılanın aksine daha az etkiye ve kalıcılığa sahip değildir. Kullanan birçok kişinin yorumlarına da dayanarak söylenebilir ki vegan makyaj ürünlerinin, etki olarak diğer makyaj malzemelerinden hiçbir farkı yoktur.

Bu teoriyi çürütmek için yapılan birçok araştırma da bu düşünceyi çürütmüş, vegan makyaj malzemesi ürünleri dünyaca ünlü birçok makeup artistinin makyaj çantasında yerini bulmuştur. İçeriğimizin devamında kullanabileceğiniz bazı vegan makyaj malzemesi ürünleri için öneriler bulabilirsiniz.

1. Vegan Fondöten

Yapısal olarak normal fondötenlerden bir farkı bulunmayan vegan fondötenler, nemlendirici likit fondöten ve BB krem seçenekleri ile kullanıcısına sunulur. Görünüm olarak fondötenin kapatıcılığını ve BB kremin doğallığını yansıtan vegan fondöten, vegan ürün savunucusu olan herkes tarafından gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Vegan fondötenler, istenilen kapatıcılıkta taze ve doğal görünümlü bir ışıltı yaratır.

2. Vegan Kapatıcı

Kapatıcı, vegan şekilde üretilmesi oldukça zor olan makyaj ürünlerinden biridir. Gerekli nemlendiriciler kullanılarak üretilen vegan kapatıcılar, aloe ve hindistan cevizi yağının yatıştırıcılığı kullanılarak üretilmektedir. Cildi canlı göstermek ve cilt bariyerini güçlü kılmak adına çoğu zaman yeşil çay ekstresinden de faydalanılan vegan kapatıcılar, glutensiz olarak kullanıcısına sunulur.

3. Vegan Pudra ve Aydınlatıcı

Makyajın tamamlanması, son rötuşta ışıltı ve matlık sağlama ile gerçekleştirilir. Vegan pudra ve vegan aydınlatıcı ürünleri, hayvansal hiçbir unsur içermediği gibi soya, nano, GDO, sentetik güneş kremi de içermemekte ve cildinize sağlıklı bir ışıltı sağlamaktadır.

4. Vegan Göz Farı Paleti ve Eyeliner

Makyajınızı bir sonraki aşamaya taşımanın vazgeçilmez dokunuşu, göz makyajıdır. Vegan göz farı paletleri ve vegan eyeliner hayvansal başka hiçbir unsur içermediği gibi glen ve talk da içermemektedir. Vegan göz kalemi, diğer vegan makyaj ürünleri gibi temiz formüle edilmiş ve kolay dağıtılabilir yapıda üretilmektedir.

Her çeşit ve renkte bulabileceğiniz vegan göz makyajı ürünleri, sizi alıştığınız ışıltılı görünüme kavuşturmak için yeterli olacaktır.

5. Vegan Rujlar ve Vegan Lip Balmlar

Göz alıcı ve sağlıklı bir dudak görünümü olmadan, makyaj tamamlanmış sayılmaz. Elbette ki diğer tüm makyaj malzemeleri gibi vegan lip balm ve rujlar da piyada yerini almaktadır. Dudakları dış faktörlerden korumaya yardımcı olan vegan lipstick ve dudaklarınızı arzu ettiğiniz renklere kavuşturan vegan rujlar; makyajınızı göz alıcı bir son ile buluşturmak için yeterli olacaktır. Çoğunlukla E vitamini içeriğine sahip olan vegan lipstick ürünleri ve vegan rujlar, alternatif olarak hindistan cevizi, üzüm çekirdeği, avokado ve hint çekirdeği yağı içerebilmektedir. Bu sayede dudaklarınızın ihtiyacı olan bakımı ve nemi sizlere sağlayan vegan dudak ürünleri, nemi korumaya ve pürüzsüz uygulamaya yardımcı olan balmumuna vegan bir alternatif olarak ise candelilla içerebilir.

6. Vegan Makyaj Sabitleyici Sprey

Makyajınızı özenle ve sizin için seçilmiş en iyi ürünlerle tamamladıktan sonra, sıra geldi gün boyu sizinle kalmasını sağlamaya. Vegan makyaj sabitleyici spreyler sayesinde makyajınızın akmasını endişe etmeden, hava koşulları ne olursa olsun güvenle dışarı çıkabilirsiniz. Diğer makyaj sabitleyici spreylere oranla çok daha az kimyasal madde içeren vegan makyaj sabitleyici spreyler, cildinizi antioksidanlardan korumak için kullanılan bazı bitki kök hücrelerinden oluşur. Cildi pürüzsüz, yumuşak ve nemli kılmak için yosun özlerinden faydalanan vegan sabitleyici spreyler, cildin ihtiyaç duyduğu temel vitamin ve mineralleri de içinde barındırır.

Anlaşılacağı üzere vegan yaşam tarzını benimsemek, kendinizi iyi hissettiren makyaj malzemelerinizden ödün vermenizi gerektirmemektedir. Vegan makyaj malzemelerinin içeriğinde bulunan bitkisel yoğunluklu maddeler, cildinizin ihtiyacı olan nem ve mineralleri sağlarken; istediğiniz renkli ve göz alıcı görünüme kavuşmanızı da destekleyecektir. Makyaj çantanızda yer alacak vegan makyaj malzemeleri ile yepyeni bir yaşam tarzının ve güzelliğin kapılarını aynı anda aralamak için hayatınızda Pop Corner koleksiyonlarındaki vegan ürünlere yer vermeyi unutmayın.