Seyahat Çantası Hazırlamadan Önce Bilinmesi Gereken Her Şey

Seyahat etmek dünyanın en keyifli aktivitelerinden biridir. Yeni yerler görme ve rutinden uzaklaşmanın heyecanı günler öncesinden içimizi sarsa da seyahat çantamıza ne yerleştireceğimizle ilgili sorular, içten içe bizi yer durur. Tıpkı özel bir güne hazırlanırken olduğu gibi…

Günün sonunda ise kendimizi, gardrobun başında kara kara düşünürken buluruz. Sizi bu zahmetten kurtarmak için bu yazımızda, seyahat heyecanı ve telaşı ile gözden kaçırmamanız gereken unsurlardan bahsedecek; seyahat çantası hazırlamanın bazı püf noktalarına değineceğiz.

Seyahat Çantası Seçimi Nasıl Olmalı?

Seyahat öncesi hazırlayacağınız tatil çantanızın boyutu ve formu, seyahat edeceğiniz konum ve mevsime göre değişiklik gösterebilir. Örneğin bir kış tatiline çıkıyorsanız, yanınızda taşıyacağınız kıyafetlerin kalın olmasından dolayı, geniş bir çanta tercih etmelisiniz. Bunun yanında, yanınızda taşımak istediğiniz kozmetik ürün yoğunluğu fazla ise (güneş kremi, nemlendirici losyon, maske vb.) ürünlerin kıyafetiniz ile temas etme riskini ortadan kaldırmak adına birden fazla bölmeye sahip bir çanta tercih edebilirsiniz.

Seyahat edeceğiniz yerin uzaklığı ve hangi ulaşım yolu ile yolculuk yapacağınız da seyahat çantası seçimi için oldukça önemlidir. Kendi aracınız ile yapacağınız bir seyahat için seyahat bavulunuzun formu çok önemli değilken; uçak, otobüs gibi ulaşım araçları ile yapacağınız yolculuklarda, kolay taşınması adına çekçekli ve tekerlekli valizler uygun olacaktır. Ayrıca bilmeniz gereken bir diğer unsur ise uçak yolculuklarında, valizlerin uçağa yüklenme aşamasında zarar görmemesi adına, bez valiz tercih etmenizin avantajlı olacağıdır.

Seyahat Çantasında Neler Olmalı?

Seyahat çantanızı hazırlarken, tüm eşyalarınıza ihtiyacınız olabilir gibi hissettiğinizi biliyoruz. Tüm eşyalarınızı yanınıza almanız maalesef mümkün değildir ancak bazı eşyaların çantanızda mutlaka olması gerekir. Mevsim ve lokasyona uygun olarak, seyahat çantanızda mutlaka bulunması gereken bazı eşyaları sizin için aşağıda sıraladık.

1. Hırka / Yağmurluk /Şemsiye

Yaz tatilleri için hazırladığınız seyahat bavulları, çoğu zaman ince kıyafetlerden oluşmaktadır. Bunun yanında, yağmur yağma ve serin yaz akşamlarına denk gelme olasılığınıza karşın, seyahat çantanızda mutlaka yağmurluk, şemsiye ve triko bir hırka bulunmalıdır.

2. Nemlendirici Ürün

İster yaz güneşine, ister kış soğuğuna maruz kalın; cildinizin her mevsim yoğun bir nemlendirme seansına ihtiyacı olacaktır. Tatil koşullarının yoruculuğunun cildinize yansımaması adına, yanınızda yoğun bir nemlendirici ürünün bulunması hayatınızı kurtarabilir.

3. Vitaminler / Acil durum Ecza Ürünleri

Tatil yorgunluğunu alması ve dinç olmak adına, doktorunuz tarafından onaylanan vitamin ürünlerini yolculuğunuza dahil edebilirsiniz. Bunun yanında, seyahat sırasında oluşabilecek herhangi bir kazaya önlem almak adına, pansuman ürünleri taşımanız da size fayda sağlayacaktır.

4. Mayo / Bikini

Yaz seyahatlerinin olmazsa olmazı mayo - bikiniler, günümüzde sıcak su havuzlarının artması ile mevsimselliğini de yitirdi. Sizin yerinizde olsam, her ihtimale karşı yanımda mutlaka yüzmeme yadrımcı olacak bir mayo veya bikini bulundururdum.

5. Su Şişesi

Seyahatiniz sırasında yapmak isteyeceğiniz uzun orman yürüyüşlerinin veya yolculuk sırasında acil su ihtiyaçlarınızın imdadına koşabilecek su şişeleri, seyahatinizi sizin için sandığınızdan daha konforlu hale getirebilir.

6. Şık Bir Kıyafet

Seyahatinizi ne amaçla gerçekleştiriyor olursanız olun, ne zaman ve nerede şık bir kıyafete ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz. Seyahat çantanıza ekleyeceğiniz şık bir gömlek veya elbise, size “İyi ki getirmişim.” dedirtebilir.

7. Ayakkabı Çeşitliliği

İster kış seyahati, ister yaz seyahati yapıyor olun; spor ve şık iki adet ayakkabı tercihiniz olmalı. Yaz mevsimi için şık bir sandalet, terlik veya stiletto tercihlerini bavulunuzda bulundurabilirken; kış mevsimi için kışlık bir bot veya buti ayakkabı tercih edebilirsiniz.

8. Güneş Gözlüğü

Güneş gözlüğü, yaz ve kış mevsimi ayırt etmeksizin kullanılması gereken bir üründür. Dikkat edilmesi gereken nokta, mevsim parçalarına uygun kombinlenebilecek güneş gözlüğü tercihinde bulunmaktır.

9. Küçük Sırt ve Bel Çantası

Seyahatiniz sırasında rahat ve uzun bir yürüyüş yapmak isteyebilirsiniz. Bu sırada cüzdan ve telefonunuzu alacak boyutta sırt ve bel çantaları, ummadığınız bir anda işinizi kolaylaştırabilir.

Seyahat Çantası Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Seyahat çantası hazırlamak, bi nevi stratejik bir eylem olarak adlandırılabilir. Sınırlı bir çantanın içerisinde, ihtiyacınız olabilecek ve aynı zamanda içinize sinen eşyaları sığdırmak, sanıldığı kadar kolay değildir. Şimdi sırada, seyahat çantası hazırlarken işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucuna değineceğiz.

1. Kıyafet Seçiminde 1 veya 2 renk Skalasına Bağlı Kalın

Sınırlı bir alanda, sınırlı kombinler taşıyabileceğinizden; kıyafetlerinizin birbiri ile kombinlenebiliyor olması çok önemlidir. Renk skalasının uyumlu olması halinde, bir pantolonu birden fazla kazak ve gömlekle kombinleyebilir, yerden tasarruf ederek kombin sayınızı artırabilirsiniz

2. Az ve Çeşitli Seçimler Yapın

Kıyafet seçimlerinizin aynı modelden oluşmaması, seçenek şansınızı artırır ve çok daha fazla kombin yapabilirsiniz. Örneğin bir seyahat bavulu içerisinde iki adet balıkçı yaka kazağa yer vermektense; bir balıkçı bir V yaka kazak almanız sizin için iyi olacaktır.

3. Pantolonlarınızı Uzun Şekilde Katlayın

Pantolonlarınızı rulo veya 3 kat şeklinde katlamaktansa, uzun ve iki kat şeklinde katlamak; alandan tasarruf sağlayacağından, seyahat bavulunuz için stratejik bir hamle niteliği taşıyacaktır.

4. Seyahat Çantanızda Tetris Stratejisi Uygulayın

Tetris oyununu küçüklüğünde oynamayan yoktur. Tıpkı tetrisle bulunan çubukları, boyutuna uygun alana yerleştirdiğiniz gibi; eşyalarınızı da boş yer kalmayacak şekilde seyahat çantanıza yerleştirmeniz çok daha fazla alana sahip olmanızı sağlayacaktır.

5. Organizer Çanta Kullanın

Özellikle makyaj ve kozmetik ürünlerinizi için işe yarayacak organizer çantalar, toparlayıcı görevi görerek eşyalarınızın dağılmasını önler ve rahat kullanıma olanak sağlar. Küçük makyaj çantası kullanımı, her bakımdan seyahat çantanız için doğru bir hamle olacaktır.

Seyahat etmenin hem en heyecan verici hem de en yorucu aşamalarından biri olan seyahat çantası hazırlamanın inceliklerini birlikte inceledik. Siz de değindiğimiz detayları deneyimlemek ve bir sonraki seyahatiniz için alışverişe şimdiden başlamak istiyorsanız; Pop Corner koleksiyonlarını inceleyebilir, detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Görsel: Pixabay