Soğuk Havalarda Sizi Sıcak Tutacak 10 Aksesuar Önerisi

 

Yılın en soğuk günlerine yavaş yavaş yaklaştığımız şu zamanlarda, gardıropların ön rafları çoktan değişti. Şortlar, cıvıl cıvıl elbiseler, ince etekler yerini kazaklara, uzun kollu trikolara, polarlara, rengarenk lastik botlara, sıcak tutan gömleklere, kışlık şapkalara, kalın eşofmanlara, sweatshirtlere bıraktı. Ancak bu değişim, ev dışında yapılabilecek keyifli aktivitelere engel değil. Yine planlar yapılacak, yine sosyal ortamlara girilecek ve yine dışarıda zaman geçirilecek.

Soğuk ve kasvetli kış günlerinde belki evden çıkarken üzerimize biraz daha fazla parça alıyoruz ama bir şekilde üşümemenin de bir yolunu buluyoruz. İşte üşümemek için ne yapmalı sorusuna en şık yanıt: Sıcak tutan aksesuarlar tercih etmek. Biz de kombinlerinizi tamamlayabileceğiniz ve tarzınızı vurgulayabileceğiniz 10 aksesuarı listeliyoruz.

1. Bere

Kışın giyilecek kıyafetler genel olarak kalın ve soğuğa karşı yalıtımlı olan giysiler oluyor. Soğuk havanın geçmesini önleyen ve doğal vücut ısınızı korumanıza yardımcı olan montlar ise ilk akla gelen örneklerden birisi. Ancak montunuz ya da kabanınız sizi ne kadar sıcak tutarsa tutsun, başınızı ve kulaklarınızı da soğuktan korumanız gerekiyor. Bu da berelerle gayet mümkün. Hemen hemen her rengini bulabileceğiniz berelerle hem stilinizi tamamlayabilir hem de soğuktan korunabilirsiniz. Örgü ya da polar bereler her zaman çantanızda yer buluyor.

2. Atkılar / Kaşkollar

Kış aksesuarları denildiğinde atkıları da mutlaka anmamız gerek. Bere-atkı ikilisinin temel direği olan atkılar sayesinde boynunuzu soğuktan koruyabilirsiniz. Boynunuza berenizle uyumlu bir atkı sarıp şıklığınızı da artırabilirsiniz.

3. Şapkalar

Soğuk günlerde daha spor bir görünüm sunan bere yerine şapka tercih edebilirsiniz. Şapkalar şıklığından taviz vermek istemeyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Üstelik model çeşitliliği ile öne çıkan şapkalar geniş bir seçim aralığı da sunuyor. Kabarık şapkalarla farklı stilinizi öne çıkarabilir, bir taraftan da başınızı sıcak tutabilirsiniz. Teddy şapkalar yumuşak renkleri ve rahatlatıcı dokusu ile her zevke hitap ediyor. Desenli modeller, her kombine kolaylıkla uyum gösteriyor.

4. Şallar

Soğuktan korunma yolları arasında yer alan diğer bir önerimiz ise şal kullanmak. Şallar zarif görünümleri ile kombinlerin yıldızı oluyor. Kaban ya da ceketinizin üzerine uyumlu renklerde şal alarak, tarzınızı tamamlayabilirsiniz.

5. Eldiven

Kış aylarında boynumuz ve kulaklarımız gibi ellerimiz de soğuk havaya karşı korunaksız olabiliyor. Bir çift eldiven de kış mevsiminde ne giyilir sorusuna uygun bir yanıt olacaktır. Farklı materyallerden yapılan eldivenler yer kaplamayan yapıları ile her zaman çantanızda yer buluyor. Parmaklı ya da parmaksız düz modeller arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

6. Çoraplar

Soğuk kış günlerinde ayakları sıcak tutan çorapların yeri doldurulamaz. Çoraplar hem evde hem dışarıda zeminden gelen soğuğun ayaklarınızı etkilemesi riskini en aza indiriyor ve sıcak kalmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca diz altında biten uzun çoraplar etek ve elbiselerle de kusursuz bir görünüm sunuyor. Kombininizle uyumlu diz altı çoraplarla farklı stilinize vurgu yapabilirsiniz.

7. Kulaklıklar

Bere, şapka.. Bunlar bana fazla diyenlerdenseniz kulaklarınızı korumak için kulaklık tercih edebilirsiniz. Yumuşak yapısı ile kulaklarınızı sıcacık tutan kulaklıklar rengarenk modelleri ile sizi bekliyor.

8. Pançolar

Pançoları montla kazak arasında bir yerlere yerleştirebiliriz. Desenli ya da düz renk pançonuzu ister ceketin üzerine ister doğrudan kazağın üzerine giyebilir ve soğuk günlerde keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

9. Battaniyeler

Hep dışarıda sizi sıcak tutacak aksesuarlardan bahsettik ancak kış günlerinde evde de ilave aksesuara ihtiyaç duyabilirsiniz. Battaniyeler de ev aksesuarları arasında en ön sıralarda yer alıyor. Elinizde kahve fincanıyla televizyonun karşısına geçtiğinizde, üzerinize yumuşak bir battaniye alarak dışarıdaki buz gibi havayı gündeminizden çıkarabilirsiniz.

10. Lastik Bot

Yağmurlu günlerin tadını çıkarmak için en renkli ve alternatif çözüm modern lastik botlar! Popcorner'ın Türkiye distribütörlüğünü yaptığı en rahat Meduse kadın lastik bot modellerini incelemeyi unutmayın.