TARZINIZI TAMAMLAYACAK EN TREND GÖZLÜK MODELLERİ

Yaz aylarında en sık kullanılan aksesuarlardan biri olan güneş gözlükleri göz sağlığını korumak için oldukça faydalıdır. Çeşitli göz hastalıklarına yol açan UV ışınlara karşı koruma sağlayan bu parçaları seçerken, hem kaliteye hem de tasarıma önem vermek gerekir. Sezon modası ve trendler gözlük seçimlerinde yönlendirici olacaktır.

Her gözlüğün tarzı farklı olduğu için rahat kullanım amacıyla gözlük yüz şekline uygun olarak tercih edilmelidir. Köşeli yüz hatları için geniş ve yuvarlak modeller, kareye yakın yüz şekilleri için oval tasarımlar, yuvarlak yüz hatları için ise kelebek ve geometrik modeller doğru seçimdir. Gözlüğün yüzde fazlalık hissi vermemesi de önemlidir.

En Trend Gözlük Modelleri Nasıl Seçilir?

Güneşin zararlı ışınlarının göze doğrudan ulaşmasını engellemek için UV filtreli camlara sahip güneş gözlükleri kullanılmalıdır. Bu camlar güneş ışınlarını bloke etme derecesine göre sınıflandırılır. Özellikle yaz aylarında maksimum seviyede koruma elde etmek için minimum UV400 olan gözlüklerin seçilmesi tavsiye edilir.

Güneş gözlüğü satın alırken sertifikalı olmasına ve güvenlik kontrolünden geçmiş modellere öncelik verilmelidir. İdeal özelliklerdeki güneş gözlüklerinde Avrupa Birliği standartlarından geçtiğini gösteren CE ibaresi bulunur. Gözlükte bu ibarenin bulunmaması, gerekli kontrollerin eksik olduğunu ifade eder. UV derecesine göre gözlüklerde UV400 ibaresinin yanı sıra UV200 ve UV600 gibi farklı alternatifler de mevcuttur. Her birinin koruyuculuk seviyesi birbirinden farklıdır.

En Tarz Güneş Gözlüğü Modelleri Nelerdir?

Güneş gözlüğü seçerken gözlüğün kullanım amacına önem verilmelidir. Örneğin, araba kullanmak için gözlük alınacağında sarı ve yeşil camları seçmek daha doğrudur. Bu sayede diğer renkleri fark etmek daha kolay hale gelir. Farklı renklerin tercihi kişisel zevkler ile alakalıdır. Genel kullanım amacıyla genellikle kahverengi, lacivert ve siyah gibi tonlar daha fazla ilgi görür. Cam kalitesinin polikarbonat, yani darbelere karşı dayanıklı olması da gözlüğü daha kullanışlı hale getirir.

En trend güneş gözlükleri arasında siyah ve koyu renklere sahip kemik gözlükler yer alır. Bu modeller zamansız olarak nitelendirilir ve hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilir. Oval, yuvarlak, kare, dikdörtgen, köşeli gibi farklı şekillerde sayısız model vardır. Model seçeneğinin fazla olması sayesinde her yüz şekline uygun gözlük bulmak daha kolay olacaktır.

Sezonun en tarz gözlük modelleri için Pop Corner koleksiyonlarına göz atabilirsiniz. Tüm modellerde birden fazla renk seçeneği vardır. 2023 yılının trend renkleri arasında siyah ve beyaz tonları ön plandadır. Yetişkin güneş gözlüğü konusunda geniş model seçeneğine sahip olan İzipizi krem, kırmızı, mavi, yeşil, sarı, mor gibi canlı renklere de sahiptir. Oval kesimin ağırlıkta olduğu modellerde çok renkli ve desenli tasarımlar da bulunur. Markaya ait gözlük modelleri kesim şekline göre farklı harflere sahip olup örneğin; yüzünü keskinleştirmek isteyenler, E ve C kesimleri tercih edebilirler.